InstructorNecadiumAdmin
TypeOnsite Course
DateNov 20, 2017 - Nov 22, 2017
Time3 days
PlaceBrixen / Bressanone Italy
Seat24/24
PriceSek 1

Wisdom Councils Advanced – In English

Jim Rough, grundaren av dynamisk facilitering och wisdom councils kommer efter kursen i Sverige att erbjuda en fördjupning i Wisdom councils.

När dynamisk facilitering kan användas i ett större sammanhang och kallas då för Wisdom councils (visdomsråd) vilket är ett enkelt men mycket kraftfullt sätt att engagera medborgare eller anställda i en större organisation. I en kommun eller nationellt är detta ett utmärkt sätt att skapa en mycket kraftfull dialog med medborgarna.

Med jämna mellanrum träffas en grupp slumpmässigt utvalda medborgare och förenas i ett s.k. Wisdom Council där man diskuterar aktuella samhällsproblem. Med hjälp av metodiken dynamisk facilitering lockar man fram den kollektiva intelligensen i gruppen och kan därigenom komma fram till insikter och lösningar som individer på egen hand inte är kapabla till.

Detta kan även implementeras i större organisationer tex med anställda i ett storföretag, vårdtagare inom äldreomsorgen ellr med elever på skolor. Därigenom kan man skapa en helt ny nivå av engagemang och delaktighet i större frågor.

Metoden skiljer sig från många andra genom att den välkommnar oliktänkande och på så sätt kan skapa nya infallsvinklar och kreativa lösningar.Mer information på engelska: LINK

Om kursen

På fyra dagar kommer du att lära dig att skapa Wisdom Councils som tar tillvara på den kollektiva intelligensen och skapar kreativa idéer och lösningar som individer inte kan generera på egen hand.

  • Hur man skapar rätt förutsättningar.
  • Hjälpa grupper att nå genombrott i komplexa frågor
  • Avslutande och uppföljning

Kursmål

Du kommer ha förmågan att organisera wisdom councils i din egen organisation, samt ha djup insikt i de enorma möjligheterna som finns med denna metodiken.

För vem

Den här kursen vänder sig främst till befattningshavare i både privat och offentlig regi, samt personer med djupt engagemang i samhällsfrågor.

Då Jim Rough kommer att närvara är det högintressant även för personer som redan har mycket erfarenhet av just dynamisk facilitering.

Förkunskaper

Goda kunskaper i Engelska en förutsättning för att kunna delta i kursen.

Det är en fördel om ni har viss erfarenhet av metodiken dynamisk facilitering då denna endast berörs ytligt i kursen. Det rekommenderas att man deltagit tidigare i en grundkurs i dynamisk facilitering.

Bokning

Kursen kommer att sponsras av en av våra samarbetspartner i Italien och inom kort kommer både pris och bokningsdetaljer att bli tillgängliga på den här websidan.

 

När och var

20-22:e November 2017, 08:00 – 17:00 samtliga dagar.

Kursen kommer att hållas i Brixen / Bressanone i norra Italien.

För de som deltagit i 3-dagarskursen i Malmö, finns det mycket prisvärda flyg till både Bologna och Milano från Köpenhamn. Representanter från Necadium kommer att flyga ner och delta i utbildningen, så möjlighet finns att resa i samlad trupp.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.